среда, 19. децембар 2018.

NIKOLJDANSKA SKUŠA IZ RERNE


Po dnu keramičkog pekača staviti papir i po njemu poređati kolutove od 2 isečena žuta limuna.

Sa 3 veće skuše odseći glave, zareckati popreko i usoliti svaki komad skuše.

Napraviti marinadu od sledećih sastojaka:

1 glavica iseckanog belog luka (sva čena koliko ih god ima, za raliku od engleske kraljice koja se gnuša belog luka, ja ga obožavam kao i  Sicilijanci)
himalajska roze so
mleveni crni biber
suvi začin bosiljka
suvi začin ruzmarina
maslinovo ulje
belo vino (vino bjanko)



Spolja, iznutra i u svakom prorezu nafilovati marindom skušu, a ostatak preliti preko i pre pečenja pustiti malo da u svemu odstoji, a zatim sve ispeći na 200 stepeni u rerni.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар