NOVOGODIŠNJA ROLOVANA SVINJETINA
U seckalici sitno iseckati povrće (sve skupa):
1 paradajz
1 struk praziluka
koren celera
svežu vezu lišća mirođije
Posebno iseckati još i:
zelenu papriku na trakice
1 tikvicu na tanke kružiće
Komad svinjskog mesa (550-600 g) izlupati čekićem za meso i napraviti tanku podlogu za rolat.
Formiranu podlogu:
posoliti
pobiberiti i
premazati senfom
Poređati po rolatu:
sitno iseckano povrće
tikvice
zelenu papriku
Potom po vrhu sve začiniti posipanjem začina:
kari i
origano
Urolati meso i položiti u pekač.
Preliti spolja balzamiko sirćetom (a od povrća koje sam koristila odmrznuto i skoro sve iz zamrzivača, rolat dobije još dodatne sokove u kojima će se peći).
Ispeći u rerni na 200 stepeni.
Prijatna i najsrećnija Nova 2019-a!
Коментари
Постави коментар