недеља, 30. децембар 2018.

NOVOGODIŠNJA ROLOVANA SVINJETINA


U seckalici sitno iseckati povrće (sve skupa):

1 paradajz
1 struk praziluka
koren celera
svežu vezu lišća mirođije




Posebno iseckati još i:

zelenu papriku na trakice
1 tikvicu na tanke kružiće

Komad svinjskog mesa (550-600 g) izlupati čekićem za meso i napraviti tanku podlogu za rolat.



Formiranu podlogu:

posoliti
pobiberiti i 
premazati senfom

Poređati po rolatu:

sitno iseckano povrće
tikvice
zelenu papriku



Potom po vrhu sve začiniti posipanjem začina:

kari i
origano

Urolati meso i položiti u pekač.

Preliti spolja balzamiko sirćetom (a od povrća koje sam koristila odmrznuto i skoro sve iz zamrzivača, rolat dobije još dodatne sokove u kojima će se peći).



Ispeći u rerni na 200 stepeni.



Prijatna i najsrećnija Nova 2019-a!







Нема коментара:

Постави коментар