субота, 29. децембар 2018.

SRCE ROLAT ili SRCOLIKI ROLAT


Umutiti tanju koru za glavni braon rolat (podlogu) od:

4 jajeta
4 kašike smeđeg šećera
3 kašike kakao praha
4 kašike speltinog brašna

Ispeći na 200 stepeni, a pečeno i vruće umotati u papir na kome se peklo i pustiti da se prohladi.



U plehu za komisbrot ispeći roze koricu (deblju):

5 jaja 
5 kašika smeđeg šećera
1/2 kesice praška za pecivo
5 kašika speltinog brašna
kolačarska crvena boja

Ispeći na 200 stepeni,  a prohlađeno preseći preko pola i modlom za srca izvaditi što više srca, taman koliko je neophodno da se poređa po rubu rolata.





Umutiti 350 ml slatke pavlake i premazati podlogu (braon tanji rolat),  a po rubu poređati srca.



Urolati i okolo izmazati slatkom pavlakom.

U malo umućene slatke pavlake dodati žutu kolačarsku boju i dokorisati rolat po vrhu.



Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар