SRCE ROLAT ili SRCOLIKI ROLAT
Umutiti tanju koru za glavni braon rolat (podlogu) od:
4 jajeta
4 kašike smeđeg šećera
3 kašike kakao praha
4 kašike speltinog brašna
Ispeći na 200 stepeni, a pečeno i vruće umotati u papir na kome se peklo i pustiti da se prohladi.
U plehu za komisbrot ispeći roze koricu (deblju):
5 jaja
5 kašika smeđeg šećera
1/2 kesice praška za pecivo
5 kašika speltinog brašna
kolačarska crvena boja
Ispeći na 200 stepeni, a prohlađeno preseći preko pola i modlom za srca izvaditi što više srca, taman koliko je neophodno da se poređa po rubu rolata.
Umutiti 350 ml slatke pavlake i premazati podlogu (braon tanji rolat), a po rubu poređati srca.
Urolati i okolo izmazati slatkom pavlakom.
U malo umućene slatke pavlake dodati žutu kolačarsku boju i dokorisati rolat po vrhu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар