BOŽIĆNI ČOKOLADNI CHEESECAKE
Zamesiti donju koru ili podlogu od:
200 g mlevene plazme
100 g crne čokolade
80 ml mleka
20 g maslaca
Čokoladu i mleko rastopiti, smaći sa ringle i umešati maslac, a onda zamesiti masu i rastanjiti u okruglom kalupu (čije se dno otključava) dimenzije prečnika 21,5 cm.
Sledi priprema srednjeg sloja (svetlog fila) - sve izmutiti mikserom dok se dobro ne sjedini:
200 g krem sira
50 g fruktoze
130 krema
130 g rastopljene crne čokolade (rastopiti je sa kockicom maslaca i malo tečne slatke pavlake)
330 ml umućene slatke pavlake (ovo umutiti posebno i sručiti u masu)
Završni gornji sloj jeste preliv od čokolade, a kada treba rastopiti na tišoj ringli:
70 g crne čokolade i
3 kašike jogurta
Dekorisati sa oko 100 g rendane bele čokolade.
Prijatno uz srećan Božić!
Коментари
Постави коментар