субота, 5. јануар 2019.

BOŽIĆNI ČOKOLADNI CHEESECAKE



Zamesiti donju koru ili podlogu od:

200 g mlevene plazme
100 g crne čokolade
80 ml mleka
20 g maslaca



Čokoladu i mleko rastopiti, smaći sa ringle i umešati maslac,  a onda zamesiti masu i rastanjiti u okruglom kalupu (čije se dno otključava) dimenzije prečnika 21,5 cm.



Sledi priprema srednjeg sloja (svetlog fila) - sve izmutiti mikserom dok se dobro ne sjedini:

200 g krem sira
50 g fruktoze
130 krema
130 g rastopljene crne čokolade (rastopiti je sa kockicom maslaca i malo tečne slatke pavlake)
330 ml umućene slatke pavlake (ovo umutiti posebno i sručiti u masu)



Završni gornji sloj jeste preliv od čokolade, a kada treba rastopiti na tišoj ringli:

70 g crne čokolade i
3 kašike jogurta



Dekorisati sa oko 100 g rendane bele čokolade.




Prijatno uz srećan Božić!








Нема коментара:

Постави коментар