субота, 12. јануар 2019.

JOGURT KOLAČ SA MARELAMA


Umuti koricu od:

5 belanaca 
5 kašika smeđeg šećera
5 žumanaca
3 kašike maslinovog ulja
3 kašike hladne vode
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakao praha
5 kašika speltinog brašna

Ispeći u plehu (obložen papirom) 15-20 minuta na 180 stepeni.

U šerpicu manju nasuti:

500 ml jogurta (0,5 % m.m.)
5 kašika smeđeg šećera

Zagrejati,  a pred kraj ubaciti 20 g goveđeg želatina rastopljenog sa hladnom vodom i pustiti da se sve rastopi i sjedini (ova masa treba da bude vruća, ali ne i da proključa).

Gotovu masu od jogurta ohladiti.

Za to vreme umutiti 200 ml slatke pavlake i u to dodati 300 g očišćenih marela (višanja).

U umućenu slatku pavlaku i višnje, dodati prohlađeni jogurt, izmešati i preliti preko kolača (masa je žitka pa savetujem da se sve preliva unutar obruča).



Kolač ostaviti do sutradan u frižider da se stegne.

A kad se fil stegne po želji dekorisati otopljenom čokoladom.



Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар