KOLAČ BEZ JAJA
U posudu sasuti sledeće sastojke i izmutiti ručno
žicom:
250 ml kisele vode (gazirane i mineralne ako tako
lepše zvuči)
120 ml maslinovog ulja
100 g fruktoze
1 kašiku domaćeg džema od dunje (ili neki drugi)
U ovu masu dodavati suve sastojke:
180 g speltinog brašna
3 kašike kakao praha
1 kafenu kašičicu sode bikarbone
1 kašičicu cimeta (ja dodam skoro 1 supenu kašiku)
Sada sve izmutiti mikserom, kako bi se grudvice i
grumuljice razbile.
Pleh obložiti papirom za pečenje, sasuti masu i
ispeći na 200 stepeni 25 minuta.
Pečen kolač izvaditi iz rerne da se hladi, a onda napraviti glazuru.
Glazura se pravi tako što se na tišoj vatri rastopi:
100 g čokolade za kuvanje i
3 kašike kisele pavlake
Preko kolača preliti i razmazati glazuru.
Ostaviti da se stegne i ohladi pre sečenja.
Svako isečeno parče pre serviranja dekorisati sa po
kojim kolutom isečene sveže banane.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар