уторак, 26. фебруар 2019.

KOLAČ BEZ JAJA




 U posudu sasuti sledeće sastojke i izmutiti ručno
žicom:

250 ml kisele vode (gazirane i mineralne ako tako lepše zvuči)
120 ml maslinovog ulja
100 g fruktoze
1 kašiku domaćeg džema od dunje (ili neki drugi)

U ovu masu dodavati suve sastojke:

180 g speltinog brašna
3 kašike kakao praha
1 kafenu kašičicu sode bikarbone
1 kašičicu cimeta (ja dodam skoro 1 supenu kašiku)

Sada sve izmutiti mikserom, kako bi se grudvice i grumuljice razbile.

Pleh obložiti papirom za pečenje, sasuti masu i ispeći na 200 stepeni 25 minuta.

Pečen kolač izvaditi iz rerne da se hladi,  a onda napraviti glazuru.

Glazura se pravi tako što se na tišoj vatri rastopi:

100 g čokolade za kuvanje i
3 kašike kisele pavlake

Preko kolača preliti i razmazati glazuru.

Ostaviti da se stegne i ohladi pre sečenja.

Svako isečeno parče pre serviranja dekorisati sa po kojim kolutom isečene sveže banane.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар