петак, 15. фебруар 2019.

LAMBADA



Umutiti biskviti, od:

5 jaja
9 kašika smeđeg šećera
9 kašika speltinog brašna

Pleh dimenzija oko 23X35 cm pouljiti maslinovim uljem i posuti speltinim brašnom, a pre sipanja ove umućene mase i pre pečenja.

Koru ispeći na 180 stepeni oko 20-ak minuta.

Kad se kora ispeče skuvati odmah žuti fil:

750 ml soka od pomorandže (iz tetrapaka)
10 kašika smeđeg šećera
2 pudinga od vanile

Skuvan i vruć fil odmah preliti preko biskvita, a onda poređati preko vrućeg fila keks sa maslacem "petit beurre".

Ostaviti kolač u frižider da se steže.

Zatim skuvati beli fil od:

500 ml mleka
4 kašike čvrstina (gustina)
1 kašika speltinog brašna

U kuvano i mlako dodato 150 g maslaca i izmutiti mikserom, a potom sasuti preko keksa i opet vratiti u frižider da se stegne.

Rastopiti na pari 200 g čokolde sa 50 g maslaca i malo maslinovog ulja i sasuti preko belog stegnutog fila, kao završni sloj.

Kolač do sutradan da odstoji u frižideru,  a potom ga seći i služiti po potrebi.



Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар