LAMBADA
Umutiti biskviti, od:
5 jaja
9 kašika smeđeg šećera
9 kašika speltinog brašna
Pleh dimenzija oko 23X35 cm pouljiti maslinovim uljem i posuti speltinim brašnom, a pre sipanja ove umućene mase i pre pečenja.
Koru ispeći na 180 stepeni oko 20-ak minuta.
Kad se kora ispeče skuvati odmah žuti fil:
750 ml soka od pomorandže (iz tetrapaka)
10 kašika smeđeg šećera
2 pudinga od vanile
Skuvan i vruć fil odmah preliti preko biskvita, a onda poređati preko vrućeg fila keks sa maslacem "petit beurre".
Ostaviti kolač u frižider da se steže.
Zatim skuvati beli fil od:
500 ml mleka
4 kašike čvrstina (gustina)
1 kašika speltinog brašna
U kuvano i mlako dodato 150 g maslaca i izmutiti mikserom, a potom sasuti preko keksa i opet vratiti u frižider da se stegne.
Rastopiti na pari 200 g čokolde sa 50 g maslaca i malo maslinovog ulja i sasuti preko belog stegnutog fila, kao završni sloj.
Kolač do sutradan da odstoji u frižideru, a potom ga seći i služiti po potrebi.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар