LENJA PITA SA JABUKAMA
Zamesiti glatko testo:
1 žumance
100 g svinjske masti
100 g smeđeg šećera
125 ml hladne vode
1 prašak za pecivo
400 g speltinog brašna (još malo preko ove količine)
Testo ostaviti u frižider na pola sata.
Po vađenju iz frižidera testo podeliti na 2 dela i rastanjiti uz pomoć oklagije.
U pleh obložen papirom prebaciti prvi razvijeni deo testa.
Preko testa poređati 7 izrendanih jabuka, a potom posuti sve po vrhu sa:
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike mlevene plazme
1 kesica vanil šečera
cimet
Poklopiti i prekriti drugim delom razvučenog testa.
Umutiti preostalo 1 belance i premazati kolač po vrhu, a potom posuti jednom kesicom vanil šećera.
Ispeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-ak minuta.
Hladno iseći.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар