среда, 6. фебруар 2019.

PLAZMA TORTA



Umutiti i na 190 stepeni ispeći biskvit (koru) u okruglom plehu kome se otključava dno i obložiti ga papirom pre pečenja:

5 belanaca
5 kašika smeđeg šećera
5 žumanaca
5 kašika speltinog brašna

Porhlađenu koru preseći preko pola i svaku polovinu natopiti svežim sokom od ceđene pomorandže (za obe kore potrebno je sok od 3 pomorandže srednje veličine).

Umutiti fil, koji može da se razmaže po kori, od:

300 g mlevene plazme
200-250 ml (tečne slatke pavlake)
sok od 2 sveže isceđene pomorandže
1 čaša kisele pavlake (180 ml)
3 kašike fruktoze



Fil staviti između dva natopljena biskvita.

Po vrhu umutiti preostalih 250 ml tečne slatke pavlake (za celu tortu potrebno je 500 ml slatke pavlake) i premazati po vrhu, a po želji i okolo.

Prijatno!



P.S. U fil se može dodati po želji nešto seckano (žele bombone, orasi, suvo grožđe, brusnica, itd...), a ja sam to sve izostavila ne greškom ili slučajno, već zato što oni za koje pravim tortu ne vole ništa od nabrojanog...











Нема коментара:

Постави коментар