петак, 8. фебруар 2019.

VIŠNJA TORTA


Isprskati višnje (marele) i pustiti sok da se ocedi,  a potom tim dobijenim sokom natapati piškote (potrebno je pakovanje od 400-420 g piškota ili 4 mala pakovanja).

Uzeti obruč pleha kome se otvara dno i položiti ga preko neke tacne na kojoj će torta ostati da stoji,  a zatim po dnu i okolo pređati natopljene piškote.

Umutiti fil:

kanticu kisele palvake (700 g ili 4 čaše)
10 kašika smeđeg šećera

Preko piškota sasuti polovinu fila i posuti višnjama,  a onda preklopiti još jednim redom natopljenih piškota.



Sručiti preostalu polovinu fila, poređati višnje i završiti tortu još jednim slojem piškota.

Umutiti 250-300 ml slatke pavlake i naneti preko vrha torte.

Ohladiti u frižideru,  a sutardan kada se sve stegne skinuti obruč.



Isto ovako može i sa nekim drugim voćem (ananas, jagode, maline, kupine, kivi, itd...)

Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар