VIŠNJA TORTA
Isprskati višnje (marele) i pustiti sok da se ocedi, a potom tim dobijenim sokom natapati piškote (potrebno je pakovanje od 400-420 g piškota ili 4 mala pakovanja).
Uzeti obruč pleha kome se otvara dno i položiti ga preko neke tacne na kojoj će torta ostati da stoji, a zatim po dnu i okolo pređati natopljene piškote.
Umutiti fil:
kanticu kisele palvake (700 g ili 4 čaše)
10 kašika smeđeg šećera
Preko piškota sasuti polovinu fila i posuti višnjama, a onda preklopiti još jednim redom natopljenih piškota.
Sručiti preostalu polovinu fila, poređati višnje i završiti tortu još jednim slojem piškota.
Umutiti 250-300 ml slatke pavlake i naneti preko vrha torte.
Ohladiti u frižideru, a sutardan kada se sve stegne skinuti obruč.
Isto ovako može i sa nekim drugim voćem (ananas, jagode, maline, kupine, kivi, itd...)
Prijatno!
Коментари
Постави коментар