среда, 13. март 2019.

BRZA POSNA TORTA






Umutiti koru od sledećih sastojaka i ispeći na 190 stepeni oko 15-ak minuta u okruglom plehu obložen papirom:

7 kašika smeđeg šećera
7 kašika maslinovog ulja
7 kašika kuvanog paradajza „tomatino“
7 kašika speltinog brašna
50 g mlevenih oraha
½ kašičice sode bikarbone

Skuvati fil:

4 kašike heljdinog mleka u prahu preliti sa 500 ml mlake vode, pa u to sasuti  2 kesice pudinga od jagode i 3 kašike smeđeg šećera i skuvati na gusto.

Poređati koru, pa preko roze fil.

Ostaje još priprema završnog sloja ili preliva:

Dve šake očišćenih marela kratko skuvati sa 3 kašike šećera i malo vode. U to ubaciti začine: mleveni karanfilić i cimet. Pred kraj sasuti 1 kašiku goveđeg želatina razmućenog sa malo hladne vode i još malo prokuvati.

Preliti preko torte.



Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар