BRZA POSNA TORTA
Umutiti
koru od sledećih sastojaka i ispeći na 190 stepeni oko 15-ak minuta u okruglom
plehu obložen papirom:
7 kašika
smeđeg šećera
7 kašika maslinovog
ulja
7 kašika
kuvanog paradajza „tomatino“
7 kašika
speltinog brašna
50 g
mlevenih oraha
½ kašičice
sode bikarbone
Skuvati
fil:
4 kašike
heljdinog mleka u prahu preliti sa 500 ml mlake vode, pa u to sasuti 2 kesice pudinga od jagode i 3 kašike smeđeg
šećera i skuvati na gusto.
Poređati
koru, pa preko roze fil.
Ostaje još
priprema završnog sloja ili preliva:
Dve šake
očišćenih marela kratko skuvati sa 3 kašike šećera i malo vode. U to ubaciti začine:
mleveni karanfilić i cimet. Pred kraj sasuti 1 kašiku goveđeg želatina
razmućenog sa malo hladne vode i još malo prokuvati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар