MUSAKA OD KARFIOLA





Cvetove karfiola obariti (skuvati) u slanoj vodi, a zatim ocediti.

Kao i za svaku musaku pripremiti kašu, tako što se izdinsta povrće, meso i začini po želji:

1 glavica crnog luka
koren celera
svež list peršuna
juneće mleveno meso
1 posna kocka za supu + himalajska so ako je neslano
mleveni biber

Ređaju se dva reda karfiola, a između dolazi fil ili kaša.

Preliti prelivom kao završnim slojem:

1 umućeno jaje i
200 ml jogurta

Po vrhu ukrasiti komadićima paradajza i posuti suvim začinom bosiljka.



Zapeći na 200-190 stepeni.

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi