NAMAZ OD PATLIDŽANA





Dva patlidžan ispeći u rerni, oprana i neoguljena. Oguliti ih spolja (ukloniti ispečenu koru), a od izmekavljene sredine, ručno izgnječiti viljuškom i načiniti razmazivu masu.

Začiniti dodavanjem začina po želji: himalajska so, beli luk u granulama, mleveni biber i suvi začini (majčina dušica, bosiljak, origano), đumbir u prahu i kurkuma. Igrajte se začinima…

Ovaj namaz može se koristiti i kao nešto čime se može garnirati meso sa roštilja.

Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi