среда, 20. март 2019.

POTAŽ OD POVRĆA – jedna od bezbroj kombinacija





Kratko iskuvati željeno, očišćeno i na krupnije iseckano povrće, na vodi par minuta taman da sve omekavi. Može se igrati sa kombinovanjem različitog povrća po želji i slediti sezonu istog u ponudi. Odlična  i brza gušća čorba bez mesa i kapi ulja (mada se sve može isto skuvati i dodavanjem komada belog pilećeg ili junećeg mesa).

Ovoga puta skuvati:

par cvetova karfiola
1 paradajz
koren celera
brokoli
1 posnu kocku za supu

Skuvano sve izblendirati,  a pre blendiranja ubaciti začine po želji:

suvi začini (majčina dušica, origano i bosiljak)
kurkumu

Dodati vode ako je previše gusto i himalajske soli ako nije dovoljno slano.

Obavezno jesti uz čašu kiselog mleka.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар