SARMA OD KELJA
Sa glavice
svežeg kelja otkinuti liske i svaku prokuvati kratko u slanoj vodi koja vri
neprestano (ja sam liske pripremila uveče - dan ranije, a tek sutradan
zgotovila kašu i zapekla sarmu).
Ocediti
omekavljene liske, a za to vreme spremiti kašu (nadev ili fil) po želji.
Izdinstati
(ja na vodi, ko želi može i na ulju):
1 glavicu
crnog luka sitno iseckanog u seckalici
koren celera
izdrobljenog u seckalici
oko 300 g
mlevene junetine
Začiniti
začinima po želji:
aleva paprika
mleveni biber
majčina dušica
(suvi začin)
boslijak
(suvi začin)
1 posna
kocka za supu (ili himalajska so)
Ja sam
pirinč izostavila namerno, a ko voli može i njega da ubaci (preporučujem prethodno
skuvan integralni pirinač koji ja ne volim, pa ga zato ispuštam).
Po sredini
svake liske stavljati kašu, a onda preklopiti sa obe strane prema sredini i
urolati sarmu.
Posložiti u zemljani sud, naliti vodom i zapeći na 200 stepeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар