ČUPAVCI





Umutiti koru od sledećih sastojaka, ispeći na 200 stepeni u plehu obloženom papirom:

1 omekavljeni margarin (sa sobne temperature)
250 g smeđeg šećera
200-220 ml mleka (1 šolja)
2 jaja
350 g brašna (belo tip 400; može i speltino ili neko drugo)
1 prašak za pecivo

Pečenu hladnu koru iseći na kocke ili štanglice.

Skuvati sirup za natapanje od:

500 ml mleka
250 g smeđeg šećera
100 g čokolade (4 štangle)

U sirup umočiti svaku kocku ili štanglu, ali voditi računa da se ne natopi previše.

Odmah uvaljati u kokos brašno (potrebno je 200 g kokosa).

Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi