BRAUNI





Na pari rastopiti:

100 g menaž čokolade
60 g bilo koje mlečne čokolade
60 g putera (maslaca)

Čim se to rastopi smaći sa ringle i umešati u sve 1 kašičicu kisele pavlake.

Posebno umutiti mikserom dobro dok se ne dobije svetli krem i šećer ne istopi sledeće sastojke:

 2 jajeta
100 g smeđeg šećera
malo himalajske soli

U to dalje dodati:

rastopljenu čokoladu
90 g speltinog brašna
1 kašiku skroba (čvrtsina, gustina)
½ kesice praška za pecivo
40 g mlevenih oraha
40 g seckanih oraha

Ispeći u plehu (obložen papirom) kolač na 180 stepeni oko 25-30 minuta.

Ispečen kolač odmah posuti obilno kakaom (1 puna kašika) ili preliti rastopljenom kuverturom (čokoladnim prelivom).

Svako parče dekorisati po želji: svežim jagodama ili kuglom sladoleda.

Prijatno!




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi