MAFINI SA BRESKVAMA
Ispeći 12
velikih mafina na 190 stepeni oko 20-ak minuta od sledećih sastojaka:
1 celo jaje
50 g smeđeg
šećera
50 ml
maslinovog ulja
125 ml mleka
½ kesice
praška za pecivo
2 kesice
vanil šećera
25-30 g
rendane čokolade menaž
125 g
speltinog brašna
Ohlađene
ispečene mafine preseći po vrhu skinuti im kapice (mada se mogu seći ravno
preko polovine) i malo izdubiti po sredini i te mrvice sačuvati.
Skuvati fil
od:
150 ml mleka
2 kašike
smeđeg šećera
½ kesice
pudinga od vanile (ja sam celu kesicu pa ispadne malo gušće no nesmeta)
U vruć fil
ubaciti 60 g maslaca.
Potom u fil
dodati mrvice i 250 g iseckanih breskvi i sve izjednačiti.
Filom
napuniti mafine (ja sam iskoristila i poklopce pa sam i njih prekrila filom i dobila
24 mafina).
Umutiti
150-200 ml slatke pavlake i špricom pokriti mafine preko nanetog sloja fila, a po vrhu nanete slatke pavlake ukrasiti
svežim komadima isečene breskve.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар