PRALINE SA PUTEROM OD GOLICE





Prvo napraviti slatki puter od semenki bundeve (golice), tako što se u seckalici izblendira i samelje: 

nepuna šaka golice, 
1 kašika fruktoze, 
1-2 kašike rakije od maline i malo vode.

Čokoladu (45 % kakaoa) rastopiti na pari, pa u svaku manju papirnu korpicu dodati po 1 kafenu kašičicu otopljene čokolade kako bi se prekrilo dno.

Potom dodati po 1 kašičicu putera od golice i opet sve završiti slojem rastopljene čokolade.

Po vrhu ukrasiti sa zrncima suve brusnice.

Ohladiti do stegnuća u frižideru.

Prijatno!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi