четвртак, 30. мај 2019.

TORTA OD SIRA SA ARONIJOM – bez pečenja






Skuvati šaku aronije sa 2 kašike fruktoze na vodi oko 5 minuta,  a zatim smaći šerpicu sa ringle. Može bilo koje voće po izboru: kupine, borovnice, maline, jagode, višnje, ribizle, itd...

Pokvasiti 1 kašiku goveđeg želatina sa malo hladne vode i pustiti da nabubri takođe oko 5 minuta, a kada nabubri sasuti u skuvanu aroniju. Ovu želatinastu masu dobro ohladiti.

Podlogu ili prvi sloj napraviti od 150 g mlevene plazme i sveže isceđenog soka od 2 manje narandže (soka će i ostati).

Središnji deo ili fil od sira napraviti tako što 300 g krem sir pomešate sa 2 kašike fruktoze i mešanjem sjedinite. U to dodati još 1 kafenu kašičicu arome vanile i 1 kesicu vanil šećera.

Dakle, kako postaviti tortu od sira, a da nije postavljanje jednačine ili nejednačine: najpre dolazi podloga od plazme kao prvi sloj, zatim fil od krem sira kao drugi sloj i najzad kao treći i završni sloj želatinasti preliv (potrudite se da bude stegnutiji, kako bi se što uspešnije naneo bez skliznuća sa fila od krem sira). Ovde se može umešati i malo sezonskih jagoda, tako što se napravi jedna ivica, u koju posle sipati voćni preliv.

Jedna zdravija varijanta bez maslaca i šećera, sa posebnom čari što može da se pravi na brzinu, iz glave i bez merenja (nešto kao poskakivanje kišnih kapljica). Da, ne bude zabune, mere postoje i u ovom receptu, pa ko voli neka isproba.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар