VOĆNI KOLAČ SA ARONIJOM
Umutiti biskvit od sledećih sastojaka:
4 belanceta
1 šolja smeđeg šećera (mera manja šolja za kafu)
4 žumanca
1 šolja maslinovog ulja
1 šolja jogurta 0,5 % m.m.
2 šolje speltinog brašna
1 prašak za pecivo
Masu razliti u pleh (obložen papirom), posuti šakom
aronije po vrhu (može i neko drugo voće:
maline, višnje, jagode, borovnice, itd...) i ispeći oko 25-30 minuta između
200-180 stepeni.
Skuvati preliv:
2 pudinga od jagode
1 litar vode
šaku aronije (izmiksana u seckalici na krupnije)
6 kašika smeđeg šećera
Pred kraj
dodati 1 kesicu goveđeg želatina (razmućeno u malo hladne vode) i pustiti da
proključa samo.
Dobro ohladit dok se ne stegne i tek onda preliti i
premazati preko kolača.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар