четвртак, 16. мај 2019.

VOĆNI KOLAČ SA ARONIJOM





Umutiti biskvit od sledećih sastojaka:

4 belanceta
1 šolja smeđeg šećera (mera manja šolja za kafu)
4 žumanca
1 šolja maslinovog ulja
1 šolja jogurta 0,5 % m.m.
2 šolje speltinog brašna
1 prašak za pecivo

Masu razliti u pleh (obložen papirom), posuti šakom aronije po vrhu (može  i neko drugo voće: maline, višnje, jagode, borovnice, itd...) i ispeći oko 25-30 minuta između 200-180 stepeni.

Skuvati preliv:

2 pudinga od jagode
1 litar vode
šaku aronije (izmiksana u seckalici na krupnije)
6 kašika smeđeg šećera

 Pred kraj dodati 1 kesicu goveđeg želatina (razmućeno u malo hladne vode) i pustiti da proključa samo.



Dobro ohladit dok se ne stegne i tek onda preliti i premazati preko kolača.

Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар