среда, 5. јун 2019.

APPLE OATMEAL CAKE - (Torta od jabuka i ovsenih pahuljica)








Izmešati sledeće suve sastojke (u nastavku ovu masu zovem suvom):

160 g ovsenih pahuljica
210 g speltinog brašna
150 g smeđeg šećera
1 kafenu kašičicu cimeta

6 jabuka dve različite sorte (3 crvene i 3 žute) oguliti, izrendati i preliti sa 3 kašike ceđenog soka od 1 limuna, pa dobro izmešati.

Dno okruglog pleha (prečnik 23 cm) kome se otključava dno obložiti papirom, a zatim po dnu papira razmazati komadić mekanijeg maslaca (sa sobne temperature; ako je maslac nešto stegnutiji može da se renda) oko 20-30 g i preko toga posuti 4 kašike suve mase (brašno, šećera, pahuljice...) i poravnati posvuda ravnomerno kašikom.



Zatim ostaje da se preostali suvi deo mase, kao i rendane jabuke nanose u 3 puta po 1/3, tj. podeliti sve i suvu masu i jabuke na po 1/3 i nanositi ovim redosledom:

jabuke
suva masa
jabuke
suva masa
jabuke
suva masa

Po vrhu kolača rasporediti 120 g maslaca, iseckanog na što manje kockice (ako imate dobro ohlađen maslac može  da se sve izrenda) i posuti sa 2 kašike smeđeg sećera.

Ispeći kolač na 180 stepeni oko 40 minuta dok ne postigne zlatno braon boju.



Pečeno pustiti da se ohladi oko 20 minuta (ja sam 10), a zatim osloboditi obruča.

Dobro ohlađen kolač načeti, izrezati  i poslužiti (ja sam načela mlako).



Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар