APPLE OATMEAL CAKE - (Torta od jabuka i ovsenih pahuljica)
Izmešati
sledeće suve sastojke (u nastavku ovu masu zovem suvom):
160 g ovsenih
pahuljica
210 g
speltinog brašna
150 g
smeđeg šećera
1 kafenu kašičicu
cimeta
6 jabuka dve
različite sorte (3 crvene i 3 žute) oguliti, izrendati i preliti sa 3 kašike
ceđenog soka od 1 limuna, pa dobro izmešati.
Dno
okruglog pleha (prečnik 23 cm) kome se otključava dno obložiti papirom, a zatim
po dnu papira razmazati komadić mekanijeg maslaca (sa sobne temperature; ako je
maslac nešto stegnutiji može da se renda) oko 20-30 g i preko toga posuti 4
kašike suve mase (brašno, šećera, pahuljice...) i poravnati posvuda ravnomerno
kašikom.
Zatim ostaje da se preostali suvi deo mase,
kao i rendane jabuke nanose u 3 puta po 1/3, tj. podeliti sve i suvu masu i
jabuke na po 1/3 i nanositi ovim redosledom:
jabuke
suva masa
jabuke
suva masa
jabuke
suva masa
Po vrhu
kolača rasporediti 120 g maslaca, iseckanog na što manje kockice (ako imate
dobro ohlađen maslac može da se sve izrenda)
i posuti sa 2 kašike smeđeg sećera.
Ispeći
kolač na 180 stepeni oko 40 minuta dok ne postigne zlatno braon boju.
Pečeno
pustiti da se ohladi oko 20 minuta (ja sam 10), a zatim osloboditi obruča.
Dobro ohlađen
kolač načeti, izrezati i poslužiti (ja
sam načela mlako).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар