JAGODA SPLIT TORTA
Umutiti koru, i ispeći na 150 stepeni u najvećem
plehu onom od rerne (obložen papirom obavezno) od sledećih sastojaka:
4 belanca
4 kašike smeđeg šećera
4 žumanca
4 kašike mlevenih oraha (mogu i lešnici, badem)
1 kašika kakao praha
2 kašike speltinog brašna
½ kesice praška za pecivo
Ohlađenu pečenu koru preseći na 2 jednake šnite.
Skuvati fil (sve sastojke izmešati pre kuvanja) od:
2 kašike gustina (ili speltinog brašna)
1 kesica pudinga od vanile
600 ml mleka
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike smeđeg šećera
1 kesica vanil šećera
U kuvan i prohlađeno fil umešati 120 g margarina
(desi se u nedostatku putera da pribegnem margarinu; a ja sam u žurbi dodala u
vruć fil, tako dođe bolje i brže).
Ređati:
prvu polovinu kore
polovinu skuvanog žutog fila
drugu polovinu kore
ostatak žutog fila
Seckane jagode oko 400 g (ako želite banana split
poređati banane isprskane sokom od limuna; a mogu i breskve; treba
eksperimentisati sa još nekim voćem po želji sad u jeku sezone)…
Preko voća dolazi čokoladni preliv, tako da će ovo
ličiti na neku kapri tortu.
Preliv se priprema tako što se otopi:
80-100 g menaž čokolade
40-60 g margarina (samo kad nema u prodavnici putera)
4 kašike kisele pavlake
Preko čokolade kao finiš ide 200 ml umućene slatke
pavlake.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар