субота, 1. јун 2019.

JAGODA SPLIT TORTA





Umutiti koru, i ispeći na 150 stepeni u najvećem plehu onom od rerne (obložen papirom obavezno) od sledećih sastojaka:

4 belanca
4 kašike smeđeg šećera
4 žumanca
4 kašike mlevenih oraha (mogu i lešnici, badem)
1 kašika kakao praha
2 kašike speltinog brašna
½ kesice praška za pecivo

Ohlađenu pečenu koru preseći na 2 jednake šnite.

Skuvati fil (sve sastojke izmešati pre kuvanja) od:

2 kašike gustina (ili speltinog brašna)
1 kesica pudinga od vanile
600 ml mleka
2 kašike smeđeg šećera
1 kesica vanil šećera

U kuvan i prohlađeno fil umešati 120 g margarina (desi se u nedostatku putera da pribegnem margarinu; a ja sam u žurbi dodala u vruć fil, tako dođe bolje i brže).



Ređati:

prvu polovinu kore
polovinu skuvanog žutog fila
drugu polovinu kore
ostatak žutog fila

Seckane jagode oko 400 g (ako želite banana split poređati banane isprskane sokom od limuna; a mogu i breskve; treba eksperimentisati sa još nekim voćem po želji sad u jeku sezone)…

Preko voća dolazi čokoladni preliv, tako da će ovo ličiti na neku kapri tortu.

Preliv se priprema tako što se otopi:

80-100 g menaž čokolade
40-60 g margarina (samo kad nema u prodavnici putera)
4 kašike kisele pavlake



Preko čokolade kao finiš ide 200 ml umućene slatke pavlake.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар