уторак, 11. јун 2019.

SLADOLED od jagode




Najjednostavniji i najbrži sladoled na svetu, ali i zdravija domaća varijanta (bez šećera, mleka, jaja itd. industrijskih aditiva) od samo 2 sastojka: svežeg voća (u ovom slučaju jagoda) i slatke tečne pavlake.

Proces izrade još jednostavniji: željenu količinu voća (šaka-dve) izmiksati u blenderu.

U drugoj posudi umutiti slatku tečnu pavlaku vodeći računa da je ne premutite, kako se ne bi stegla odviše.

Zatim jagode (ili neko drugo voće po želji) i slatku pavlaku sjedinti, razasuti u činiju i već kroz 2-3 sata zaleđavanja u zamrzivaču možete probati i prve kugle ne odviše zaleđenog sladoleda.



Sladoled serviran u dezertne čaše obavezno preliti prelivom od karamele (ili nečim drugim).

Bezbroj kombinacija i varijacija na ovu podlogu može da se doda. Kao i uvek eksperimentišite sa omiljenim ukusima.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар