SULTANOVA SARMA (Paša lokum)
Veliku
plastičnu tacnu za tortu (dimenzije oko 31x22 cm) posuti sa 100 g kokosovog brašna
(može i malo manje).
U šerpi
skuvati:
500 ml
mleka
5 kašika
smeđeg šećera
3 kašike
speltinog brašna
3 kašike
gustina
1 kašika
kakao praha
1 kesica
vanil šećera
50 g menaž
čokolade
Skuvati na
gusto, smaći sa ringle te u to dodati 50
g maslaca (ja sam oko 80 g - slučajno).
Sasuti
preko kokosa i pustiti da se ohladi pola sata: malo na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.
Dok se to hladi
umutiti 200 ml slatke pavlake.
Izvaditi masu i premazati slatkom pavlakom i odmah iseći na manje trake i svaku uviti kao rolat uz pomoć prstiju.
Izvaditi masu i premazati slatkom pavlakom i odmah iseći na manje trake i svaku uviti kao rolat uz pomoć prstiju.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар