четвртак, 27. јун 2019.

SULTANOVA SARMA (Paša lokum)




Veliku plastičnu tacnu za tortu (dimenzije oko 31x22 cm) posuti sa 100 g kokosovog brašna (može i malo manje).

U šerpi skuvati:

500 ml mleka
5 kašika smeđeg šećera
3 kašike speltinog brašna
3 kašike gustina
1 kašika kakao praha
1 kesica vanil šećera
50 g menaž čokolade

Skuvati na gusto,  smaći sa ringle te u to dodati 50 g maslaca (ja sam oko 80 g - slučajno).

Sasuti preko kokosa i pustiti da se ohladi pola sata: malo na sobnoj temperaturi,  a zatim i u frižideru.

Dok se to hladi umutiti 200 ml slatke pavlake.

Izvaditi masu i premazati slatkom pavlakom i odmah iseći na manje trake i svaku uviti kao rolat uz pomoć prstiju.




Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар