TORTA MALI KIT
Umutiti koru
od sledećih sastojaka, ispeći na 200 stepeni (pleh obložen papirom), hladnu
preseći preko pola kako bi se dobile 2 korice:
6 belanaca
6 kašika
smeđeg šećera
6 žumanaca
4 kašike speltinog
brašna
6 kašika
mlevene plazme
Ohlađenu
koricu iseći u obliku malog kita koji izranja iz talasa, a potom svaku koru pre filovanja dobro
natopiti vrućim mlekom.
Fil:
580 g
kisele pavlake (ili 3 čaše od po 180)
300 g mlevene
plazme (od čega je već uzeto 6 kašika za koricu)
100 g
fruktoze
Ređti:
prvu natopljenu
koru
sav fil od
plazme
jagode (sitnije
sečene)
drugu
natopljenu koru
Izmazati
celu tortu šlagom, tačnije sa dve nijanse tamno i svetlo plave boje (malog kita
u tamno plavoj boji, a talase u svetlijoj nijansi plave, s tim što treba odvojiti 1-2 kašike belog šlaga
kako bi se napravili penušavi talasi).
Usta i oko napraviti
od krem bananice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар