субота, 22. јун 2019.

TORTA MALI KIT






Umutiti koru od sledećih sastojaka, ispeći na 200 stepeni (pleh obložen papirom), hladnu preseći preko pola kako bi se dobile 2 korice:

6 belanaca
6 kašika smeđeg šećera
6 žumanaca
4 kašike speltinog brašna
6 kašika mlevene plazme

Ohlađenu koricu iseći u obliku malog kita koji izranja iz talasa,  a potom svaku koru pre filovanja dobro natopiti vrućim mlekom.

Fil:

580 g kisele pavlake (ili 3 čaše od po 180)
300 g mlevene plazme (od čega je već uzeto 6 kašika za koricu)
100 g fruktoze

Ređti:

prvu natopljenu koru
sav fil od plazme
jagode (sitnije sečene)
drugu natopljenu koru



Izmazati celu tortu šlagom, tačnije sa dve nijanse tamno i svetlo plave boje (malog kita u tamno plavoj boji, a talase u svetlijoj nijansi plave, s  tim što treba odvojiti 1-2 kašike belog šlaga kako bi se napravili penušavi talasi).



Usta i oko napraviti od krem bananice.

Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар