ČOKOLADNA TORTA SA JAGODAMA
Umutiti
koru od sledećih sastojaka i ispeći u najvećem plehu od rerne na 180 stepeni
(pleh obložen papirom):
6 belanaca
4 kašike
fruktoze
6 žumanaca
4 kašike
speltinog brašna
1,5 kašika
kakao praha
Pečenu
prohlađenu koru iseći na 3 šnite.
Fil umutiti
od 300 ml slatke pavlake i u to dodati 150 g otopljene menaž čokolade (istopiti
na pari).
Pripremiti
300 g jagoda (mogu sveže ali i odleđene, kao i zaleđene, a sve isto ovako može
i sa nekim drugim voćem po želji; već isprobano sa malinama).
Ređati:
prvu koru
fil
jagode
drugu koru
fil
jagode
treću koru
fil (po
vrhu, okolo i sa svih strana)
Glazura:
Rastopiti 100
g menaž čokolade sa malo jogurta i preliti po vrhu.
Dekorisati jagodama
po sredini.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар