понедељак, 22. јул 2019.

ČOKOLADNA TORTA SA JAGODAMA




Umutiti koru od sledećih sastojaka i ispeći u najvećem plehu od rerne na 180 stepeni (pleh obložen papirom):

6 belanaca
4 kašike fruktoze
6 žumanaca
4 kašike speltinog brašna
1,5 kašika kakao praha

Pečenu prohlađenu koru iseći na 3 šnite.

Fil umutiti od 300 ml slatke pavlake i u to dodati 150 g otopljene menaž čokolade (istopiti na pari).

Pripremiti 300 g jagoda (mogu sveže ali i odleđene, kao i zaleđene, a sve isto ovako može i sa nekim drugim voćem po želji; već isprobano sa malinama).

Ređati:

prvu koru
fil
jagode
drugu koru
fil
jagode
treću koru
fil (po vrhu, okolo i sa svih strana)

Glazura:

Rastopiti 100 g menaž čokolade sa malo jogurta i preliti po vrhu.

Dekorisati jagodama po sredini.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар