недеља, 28. јул 2019.

PAŠA LOKUM OD JAGODA








Skuvati belu podlogu od:

500 ml mleka
4 kašike smeđeg šećera
3 kašike brašna (speltinog)
3 kašike gustina
1 kesica vanil šećera

U skuvano i hladno umešati kockicu maslaca (50-60 g).

Odmah razliti preko tacne koja je posuta sa 100 g kokosa (krupnije rendanog) i rastanjiti.

Ostaviti na astalu da se hladi i za to vreme skuvati roze nadev od:

dve šake zamrznutih jagoda (mogu i sveže)
2 kašike brašna (spelta)
1 kašika gustina
300 ml vode

Šećer nisam dodala, jer su jagode dovoljno slatke.

Preliti preko bele podloge i ostaviti da se prohladi prvo na sobnoj temperaturi (na astalu),  a onda ohladiti 2-3 sata u frižideru.



Ohlađeno iseći, urolati kao veće sarme i opet ih preseći na manje slatke Sulatnove zalogaje.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар