PAŠA LOKUM OD JAGODA
Skuvati
belu podlogu od:
500 ml mleka
4 kašike
smeđeg šećera
3 kašike
brašna (speltinog)
3 kašike
gustina
1 kesica vanil
šećera
U skuvano i
hladno umešati kockicu maslaca (50-60 g).
Odmah
razliti preko tacne koja je posuta sa 100 g kokosa (krupnije rendanog) i
rastanjiti.
Ostaviti na
astalu da se hladi i za to vreme skuvati roze nadev od:
dve šake
zamrznutih jagoda (mogu i sveže)
2 kašike brašna
(spelta)
1 kašika gustina
300 ml vode
Šećer nisam
dodala, jer su jagode dovoljno slatke.
Preliti preko
bele podloge i ostaviti da se prohladi prvo na sobnoj temperaturi (na astalu), a onda ohladiti 2-3 sata u frižideru.
Ohlađeno
iseći, urolati kao veće sarme i opet ih preseći na manje slatke Sulatnove zalogaje.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар