уторак, 9. јул 2019.

PAŠA LOKUM od marele





Veliku plastičnu tacnu za tortu posuti sa 100 g kokosovog brašna.

Skuvati:

500 ml mleka
4 kašike smeđeg šećera
3 kašike speltinog brašna
3 kašike gustina
1 kesicu vanil šećera

Kuvano smaći sa ringle i ubaciti 50 g maslaca te izmešati dok se ne istopi,  a zatim sve izručiti preko kokosa i rastanjiti.

Skuvati 300 ml tečnosti koja se dobije mešavinom: šaka-dve izmiksanih marela, sirup od marele (višnje) i voda (to vam je zamena za gotov industrijski sok), a kako bi se sve to skuvalo dodati još: 2 kašike speltinog brašna (20 g) i 1 kašiku gustina (šećer izostaviti, jer je sirup sladak).

Kuvano premazati preko bele podloge.

Prohlađeno iseći i urolati u veće sultanove sarme, koje se opet dalje po želji mogu ustinjavati pre posluženja.



Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар