Veliku plastičnu tacnu za tortu posuti sa 100 g
kokosovog brašna.
Skuvati:
500 ml mleka
4 kašike smeđeg šećera
3 kašike speltinog brašna
3 kašike gustina
1 kesicu vanil šećera
Kuvano smaći sa ringle i ubaciti 50 g maslaca te
izmešati dok se ne istopi, a zatim sve
izručiti preko kokosa i rastanjiti.
Skuvati 300 ml tečnosti koja se dobije mešavinom:
šaka-dve izmiksanih marela, sirup od marele (višnje) i voda (to vam je zamena
za gotov industrijski sok), a kako bi se sve to skuvalo dodati još: 2 kašike
speltinog brašna (20 g) i 1 kašiku gustina (šećer izostaviti, jer je sirup
sladak).
Kuvano premazati preko bele podloge.
Prohlađeno iseći i urolati u veće sultanove sarme,
koje se opet dalje po želji mogu ustinjavati pre posluženja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар