CHEESECAKE
Zamesiti biskvit od sledećih sastojaka, formirati
podlogu unutar obruča (pleh kome se odstrani dno):
200 g mlevenog keksa „petit“
80 g otopljenog margarina
50 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
Potom pripremiti beli krem iz nekoliko koraka:
Prvo pomešati 10 g goveđeg želatina sa 50 ml vrućeg
mleka i sa 50 ml hladne vode i ostaviti par minuta (oko 5) da se sve istopi.
Umutiti mikserom 200 ml statke tečne pavlake (može i
250 ml, ukoliko imate veće pakovanje). U to dodati 300 g krem sira, 1 supenu
kašiku arome vanile, 80 g fruktoze (ili 100 g prah šećera ako ga koristite; ja
ne) i kad sve ovo dobro umutite postepeno dodavati mleko sa istopljenim
želatinom i mućenjem sjediniti.
Umućeno sasuti preko biskvita i ostaviti u
frižider, a za to vreme pripremiti
crveno žele.
Najpre potopiti 5 g goveđeg želatina (ja sam uzela 1
supenu kašiku što je malo više, no ne smeta) u malo jače od 50 ml hladne vode i
ostaviti 10-ak minuta da se istopi (nabubri).
Zatim se priprema žele od 150 g jagodičastog voća po
želji (koristim marele-višnje), 2 kašike smeđeg šećera i 50 ml hladne vode. To
sve prokuvati, pustiti malo da proključa,
a potom smaći sa ringle i izblendirati. U malo prohlađeno voće sasuti
nabubren želatin i dobro izmešati, a prohlađeno žele naneti preko belog krema i
opet vratiti kolač u frižider do potpunog stezanja (minimum kažu 6 sati, ali
ako pravite nešto kasnije na izmaku dana, onda pustite da prenoći).
Sutradan iseći i služiti.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар