субота, 17. август 2019.

CHEESECAKE






Zamesiti biskvit od sledećih sastojaka, formirati podlogu unutar obruča (pleh kome se odstrani dno):

200 g mlevenog keksa „petit“
80 g otopljenog margarina
50 ml sveže ceđenog soka od pomorandže

Potom pripremiti beli krem iz nekoliko koraka:

Prvo pomešati 10 g goveđeg želatina sa 50 ml vrućeg mleka i sa 50 ml hladne vode i ostaviti par minuta (oko 5) da se sve istopi.

Umutiti mikserom 200 ml statke tečne pavlake (može i 250 ml, ukoliko imate veće pakovanje). U to dodati 300 g krem sira, 1 supenu kašiku arome vanile, 80 g fruktoze (ili 100 g prah šećera ako ga koristite; ja ne) i kad sve ovo dobro umutite postepeno dodavati mleko sa istopljenim želatinom i mućenjem sjediniti.

Umućeno sasuti preko biskvita i ostaviti u frižider,  a za to vreme pripremiti crveno žele.

Najpre potopiti 5 g goveđeg želatina (ja sam uzela 1 supenu kašiku što je malo više, no ne smeta) u malo jače od 50 ml hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da se istopi (nabubri).

Zatim se priprema žele od 150 g jagodičastog voća po želji (koristim marele-višnje), 2 kašike smeđeg šećera i 50 ml hladne vode. To sve prokuvati, pustiti malo da proključa,  a potom smaći sa ringle i izblendirati. U malo prohlađeno voće sasuti nabubren želatin i dobro izmešati, a prohlađeno žele naneti preko belog krema i opet vratiti kolač u frižider do potpunog stezanja (minimum kažu 6 sati, ali ako pravite nešto kasnije na izmaku dana, onda pustite da prenoći).



Sutradan iseći i služiti.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар