LAGANA TORTA OD JABUKA
Potrebno je
500-600 oguljenih i očišćenih jabuka, a ukoliko koristite kao ja letnju
mekaniju jabuku možete je iseći na krupnije komade, a ako su jabuke tvrđe treba
ih izrendisati. Dakle, jabuke sa 100 g smeđeg šećera i 500 ml hladne vode
ukuvati dok ne omekave. Kad su dobro skuvane jabuke na jačoj vatri, ocediti ih i sok od kuvanja sačuvati (sve će se iskoristiti).
U 300 ml tog
soka od jabuka (taj u kome su se skuvale i što se ocedio) skuvati 1 kesicu
pudinga sa ukusom jagode.
U pleh malo
dublji poređati po dnu prvi red keksa petit (za celu tortu potrebno je ukupno oko
350 g keksa) i ostatkom soka malo nakvasiti keks,
a zatim preko keksa preliti vruć puding od jagode. Opet poređati drugi
red keksa, malo nakvasiti sokom te sasuti oceđene omekavljene jabuke (koje se
pretvore u slatko pire). Na kraju pokriti sve trećim redom keksa i ako ima koja
kap soka malo poprskati (i da nema sve fino do sutradan omekavi).
Umutiti 100
g šlag krema sa 200 ml hladne vode i premazati po vrhu torte.
Ohladiti tortu
i tek sutradan je iseći.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар