LENJA PITA SA KRUŠKAMA – hrono







Zamesiti testo od:

125 g masti (može i puter-maslac)
1 žumance
1 kašika fruktoze
2 kašike kisele pavlake
½ kesice praška za pecivo
250 g speltinog brašna

Malo više od polovine testa odmah rastanjiti u pleh za tart (prečnik 24 cm) i preko premazati filom.

Fil pripremiti od:

500-600 g izrendanih krušaka
2 kašike fruktoze
1 umućenog belanca
1 kašike cimeta

Kada ste naneli fil preko prve polovine testa, u onaj ostatak testa dodati 3 kašike krupno mlevenog badema (ili lešnika), izmrviti rukama svuda po površini i prekriti fil od krušaka.



Ispeći oko pola sata dok ne porumeni na 180 stepeni.

Isto ovako može i sa nekim drugim voćem (jabukama)...

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi