LENJA PITA SA KRUŠKAMA – hrono
Zamesiti
testo od:
125 g masti
(može i puter-maslac)
1 žumance
1 kašika
fruktoze
2 kašike
kisele pavlake
½ kesice
praška za pecivo
250 g
speltinog brašna
Malo više
od polovine testa odmah rastanjiti u pleh za tart (prečnik 24 cm) i preko premazati
filom.
Fil
pripremiti od:
500-600 g
izrendanih krušaka
2 kašike
fruktoze
1 umućenog
belanca
1 kašike
cimeta
Kada ste naneli
fil preko prve polovine testa, u onaj ostatak testa dodati 3 kašike krupno
mlevenog badema (ili lešnika), izmrviti rukama svuda po površini i prekriti fil
od krušaka.
Ispeći oko
pola sata dok ne porumeni na 180 stepeni.
Isto ovako
može i sa nekim drugim voćem (jabukama)...
Prijatno!
Коментари
Постави коментар