понедељак, 26. август 2019.

NESCAFE TORTA – bez pečenja (moj izmišljen recept)





Skuvati fil od:

500 ml mleka
3 kašike smeđeg šećera
1 kesice vanil šećera
2 kašike speltinog brašna
2 kašike gustina
1 kašika kakao praha

U kuvano i vruće umešati 100 g margarina.

Potrebno je ukupno 400 g keksa petit.

Skuvati veću šolju jake nescafe.

Pre nego se nafiluje keks, obavezno ga prelivati sa neskafom onako posložen-poređan,  a što je neuporedivo brže, jednostavnije i lakše nego svaki keks ponaosob umakati u nescafu.

Ređati keks i fil naizmenično dok se  sve ne utroši (4 reda keksa), a zadnji red keksa, kad premažete tanjim slojem fila, obavezno dekorisati posipanjem mlevenih oraha.

Ohladiti u frižideru do stezanja i omekavljenja, tako da je najbolje pustiti da sve prenoći do sutradan.



Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар