NESCAFE TORTA – bez pečenja (moj izmišljen recept)
Skuvati fil
od:
500 ml
mleka
3 kašike
smeđeg šećera
1 kesice
vanil šećera
2 kašike speltinog
brašna
2 kašike
gustina
1 kašika
kakao praha
U kuvano i
vruće umešati 100 g margarina.
Potrebno je
ukupno 400 g keksa petit.
Skuvati
veću šolju jake nescafe.
Pre nego se
nafiluje keks, obavezno ga prelivati sa neskafom onako posložen-poređan, a što je neuporedivo brže, jednostavnije i
lakše nego svaki keks ponaosob umakati u nescafu.
Ređati keks
i fil naizmenično dok se sve ne utroši
(4 reda keksa), a zadnji red keksa, kad premažete tanjim slojem fila, obavezno
dekorisati posipanjem mlevenih oraha.
Ohladiti u
frižideru do stezanja i omekavljenja, tako da je najbolje pustiti da sve
prenoći do sutradan.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар