среда, 7. август 2019.

SALATA SA LEBLEBIJAMA




Leblebije skuvati,  a kuvane ocediti.

U staklenu činiju po želji naseckati sveže sezonsko povrće:

zelenu salatu iskomadati
svežu šargarepu na krupno narendati
crveni (ljubičasti) luk iseći na tanke šnite
zelenu papriku na tanje kružiće
krastavac neoljušten na tanke polutke

Sastaviti povrće sa leblebijama (puna šaka) i začiniti maslinovim uljem, jabukovim sirćetom (ili balzamiko sirćetom,  a može da se nacedi i limuna) te posoliti dodavanjem himalajske roze soli.

Izmešati i po ukusu dodati neki od suvih začina (bosiljak, origano, majčinu dušicu, itd)...

Po želji u jednu ovakvu činiju salate može da se doda i nemasnog sira.

Ovakva salata preporučljiva je za doručak ili ručak.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар