SALATA SA LEBLEBIJAMA
Leblebije
skuvati, a kuvane ocediti.
U staklenu
činiju po želji naseckati sveže sezonsko povrće:
zelenu salatu
iskomadati
svežu šargarepu
na krupno narendati
crveni
(ljubičasti) luk iseći na tanke šnite
zelenu papriku
na tanje kružiće
krastavac neoljušten
na tanke polutke
Sastaviti
povrće sa leblebijama (puna šaka) i začiniti maslinovim uljem, jabukovim
sirćetom (ili balzamiko sirćetom, a može
da se nacedi i limuna) te posoliti dodavanjem himalajske roze soli.
Izmešati i
po ukusu dodati neki od suvih začina (bosiljak, origano, majčinu dušicu,
itd)...
Po želji u jednu
ovakvu činiju salate može da se doda i nemasnog sira.
Ovakva
salata preporučljiva je za doručak ili ručak.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар