недеља, 4. август 2019.

TOMATO SOUP





Pleh obložiti papirom i poređati:

paradajz (oko 800 g očišćenog) ispolutan na manje komade, ali ne previše sitne (ukoliko je manji paradajz dovoljno ga je preseći preko pola).

Zatim ubaciti 3 čitave glavice belog luka, pošto koristim svež luk iz bašte ubacujem i pera, a luk nisam gulila (jer je 100 % organik).

Posuti suvim začinom majčine dušice (može i svež kome je uspelo da ove godine nikne).

Preliti sa 2 kašike ulja od semenki grožđa (dakle ulje koje trpi termičku obradu).

Malo posoliti i pobiberiti te sve oko pola sata zapeći na 220 stepeni.



Kada sve bude pečeno sasuti u šerpu (luk se može očistiti od opne, pošto je moj luk mlađi ja ga nisam čistila i sve sam kao 100 % organsko izblendirala) u kojoj ste već rastopili 2 posne kocke za supu sa 1 litrom tople vode (dakle to je bujon u kome će se supa dalje kuvati na tišoj vatri oko 20-25 minuta).

Nakon toga smaći supu, ubaciti dosta svežeg lista bosiljka i izblendirati.

Sve vratiti na tišu vatru i pustiti još 25-30 minuta da vri (treba da se ukrčka ili uvri za 1 prst).



Dobro ohlađeno može se čuvati u frižideru i po potrebi podgrevati.

Ovo je mera za 4 osobe.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар