TOMATO SOUP
Pleh
obložiti papirom i poređati:
paradajz (oko
800 g očišćenog) ispolutan na manje komade, ali ne previše sitne (ukoliko je
manji paradajz dovoljno ga je preseći preko pola).
Zatim ubaciti
3 čitave glavice belog luka, pošto koristim svež luk iz bašte ubacujem i pera,
a luk nisam gulila (jer je 100 % organik).
Posuti
suvim začinom majčine dušice (može i svež kome je uspelo da ove godine nikne).
Preliti sa
2 kašike ulja od semenki grožđa (dakle ulje koje trpi termičku obradu).
Malo
posoliti i pobiberiti te sve oko pola sata zapeći na 220 stepeni.
Kada sve
bude pečeno sasuti u šerpu (luk se može očistiti od opne, pošto je moj luk
mlađi ja ga nisam čistila i sve sam kao 100 % organsko izblendirala) u kojoj ste
već rastopili 2 posne kocke za supu sa 1 litrom tople vode (dakle to je bujon u
kome će se supa dalje kuvati na tišoj vatri oko 20-25 minuta).
Nakon toga
smaći supu, ubaciti dosta svežeg lista bosiljka i izblendirati.
Sve vratiti
na tišu vatru i pustiti još 25-30 minuta da vri (treba da se ukrčka ili uvri za
1 prst).
Dobro
ohlađeno može se čuvati u frižideru i po potrebi podgrevati.
Ovo je mera
za 4 osobe.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар