понедељак, 12. август 2019.

TORTA OD JAGODA




Kako bi to Ajnštajn rekao: relativno brza torta, bez pečenja, a za koju treba ipak malo više od 15 minuta, sve u svemu iz 3 hitra poteza: u prvom pripremiti podlogu (bez pečenja, no sa nešto više snage uloženog truda), ali sa elementima kuvanja, u drugom svežeg naseckanog voća i u trećem završnom dosta umućenog šlaga. Ništa ne pada samo sa neba, osim ideja, a posebno ne u kuvanju.

Dakle, skuvati fil od 600 ml mleka, 2 kašike fruktoze (ili smeđeg šećera) i 2 kesice pudinga sa ukusom vanile.

U kuvano, zgusnuto i jako vruće odmah dodati: 50 g bele čokolade za kuvanje i 125 g margarina i 2 kašike kisele pavlake. Izmešati sve van ringle super brzo i ručno dok se ne ujednači, istopi te masa ne postane glatka i sjajna – jednim slovom fina.

Odmah taj vrući fil sasuti preko 250 g izdrobljenog keksa (Zlatni Pek) i dobro izmešati.

Podloga se formira tako što se dobijena masa izruči unutar obruča (pleh kome se izvadi dno), a koji se položi obavezno preko neke tacne.



Po formiranoj podlozi ide gomila naseckanog sočnog voća svežeg (može i odmrznuto) u ovom slučaju jagoda oko 300-350 g.

Umutiti još samo 150 g šlaga u prahu sa hladnom vodom i ukrasiti tortu po vrhu.

Ohladiti i posle već 3 sata, torta može da se naseče, ako baš sladokuscu gori pod nogama. Šalu na stranu, torta odmekavila, super se ohladila i taman u pravi čas.



Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар