TORTA OD JAGODA
Kako bi to
Ajnštajn rekao: relativno brza torta, bez pečenja, a za koju treba ipak malo više
od 15 minuta, sve u svemu iz 3 hitra poteza: u prvom pripremiti podlogu (bez
pečenja, no sa nešto više snage uloženog truda), ali sa elementima kuvanja, u
drugom svežeg naseckanog voća i u trećem završnom dosta umućenog šlaga. Ništa
ne pada samo sa neba, osim ideja, a posebno ne u kuvanju.
Dakle,
skuvati fil od 600 ml mleka, 2 kašike fruktoze (ili smeđeg šećera) i 2 kesice
pudinga sa ukusom vanile.
U kuvano,
zgusnuto i jako vruće odmah dodati: 50 g bele čokolade za kuvanje i 125 g
margarina i 2 kašike kisele pavlake. Izmešati sve van ringle super brzo i ručno
dok se ne ujednači, istopi te masa ne postane glatka i sjajna – jednim slovom
fina.
Odmah taj
vrući fil sasuti preko 250 g izdrobljenog keksa (Zlatni Pek) i dobro izmešati.
Podloga se formira tako što se dobijena masa izruči unutar obruča (pleh kome se
izvadi dno), a koji se položi obavezno preko neke tacne.
Po
formiranoj podlozi ide gomila naseckanog sočnog voća svežeg (može i odmrznuto)
u ovom slučaju jagoda oko 300-350 g.
Umutiti još
samo 150 g šlaga u prahu sa hladnom vodom i ukrasiti tortu po vrhu.
Ohladiti i
posle već 3 sata, torta može da se naseče, ako baš sladokuscu gori pod nogama.
Šalu na stranu, torta odmekavila, super se ohladila i taman u pravi čas.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар