KAKAO ROLAT
Penasto umutiti
mikserom 5 žumanaca i 5 kašika smeđeg šećera, a zatim u to dodati 4 kašike (speltinog)
brašna i sve izmešati varjačom.
Posebno
umutiti mikserom 5 belanaca u čvrst sneg i dodati prethodno umućenoj masi i izmešati
sve do dobrog sjedinjenja varjačom.
Naposletku
u sve umešati 1 kašiku kakao praha.
Masu razliti
u najveći pleh od rerne obložen papirom i ispeći na 180 stepeni.
Pečenu koru
odmah uviti u mokru krpu i pustiti da se ohladi.
Za to vreme
skuvati fil od:
200 ml mleka
2 žumanceta
2 kašike (speltinog)
brašna
3 kašike
smeđeg šećera
1 kesica vanil
šećera
U skuvano i
prohlađeno dodati 150 g margarina.
Fil podeliti
na dve polovine, te u jedan deo dodati 1
kašiku kakao praha.
Odviti koru
i premazati prvo svetlim, a zatim i tamnim delom fila i opet urolati.
Dobro
ohladiti, a kad se stegne iseći na
kolutove.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар