петак, 20. септембар 2019.

KAKAO ROLAT





Penasto umutiti mikserom 5 žumanaca i 5 kašika smeđeg šećera, a zatim u to dodati 4 kašike (speltinog) brašna i sve izmešati varjačom.

Posebno umutiti mikserom 5 belanaca u čvrst sneg i dodati prethodno umućenoj masi i izmešati sve do dobrog sjedinjenja varjačom.

Naposletku u sve umešati 1 kašiku kakao praha.

Masu razliti u najveći pleh od rerne obložen papirom i ispeći na 180 stepeni.

Pečenu koru odmah uviti u mokru krpu i pustiti da se ohladi.

Za to vreme skuvati fil od:

200 ml mleka
2 žumanceta
2 kašike (speltinog) brašna
3 kašike smeđeg šećera
1 kesica vanil šećera

U skuvano i prohlađeno dodati 150 g margarina.

Fil podeliti na dve polovine,  te u jedan deo dodati 1 kašiku kakao praha.

Odviti koru i premazati prvo svetlim, a zatim i tamnim delom fila i opet urolati.

Dobro ohladiti,  a kad se stegne iseći na kolutove.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар