субота, 28. септембар 2019.

MONTESKJE TORTA – još jedan izmišljen recept, bez pečenja







Uzeti obruč od pleha kome se otključava dno i unutar njega najpre poređati podlogu, dakle oformiti red piškota i preliti sa provrelim mlekom u koje se doda malo ruma.

Umutiti fil od sledećih komponenata i naneti ga preko podloge:

250 g krem sira
300 ml tečne slatke pavlake
60 g fruktoze
1 kesica vanil šećera
rum

Ostalo je da se skuva voćni preliv ili treći završi deo od:

350 g zamrznutih kajsija
1 kesica vanil šećera
3 kašike smeđeg šećera
malo vode

Kuvano smaći i u to umešati prethodno razmućenu 1 kašiku goveđeg želatina u hladnoj vodi,  a zatim izblendirati.

Prohlađeno preliti preko fila.

Ohladiti par sati, zatim osloboditi obruča i poslužiti svoj Duh i Um.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар