TIRAMISU – nikad brži
Skuvati veću šolju neskafe i u to dodati ruma.
Obezbediti i oko 300 g piškota (3 manja pakovanja).
Umutiti fil od sledećih sastojaka:
250 g kajmaka (krem sira – namaz „ala“)
60 g fruktoze (ili nekog drugog šećera)
1 kašika arome vanile
200 ml tečne slatke pavlake
Potreban je još i kakao prah za posipanje po vrhu.
U vatrostalnu činiju (ili neki drugi kalup) poređati
prvi red piškota i dobro ga natopiti neskafom sa ukusom ruma (mnogo brže nego
svaku piškotu pojedinačno natapati; ja poređam sve i zalijem kašikama).
Potom u sredinu sručiti sav umućen fil.
Pokriti još jednim (drugim redom) piškota i opet ih
zaliti neskafom uz pomoć kašike.
Po vrhu idu oko 2 kašičice manje (ili 1 kašika veća)
kakao praha - uz pomoć cediljke za čaj posuti po vrhu kakao prah po piškotama.
Kolač ohladiti u frižideru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар