TIRAMISU – nikad brži




Skuvati veću šolju neskafe i u to dodati ruma.

Obezbediti i oko 300 g piškota (3 manja pakovanja).

Umutiti fil od sledećih sastojaka:

250 g kajmaka (krem sira – namaz „ala“)
60 g fruktoze (ili nekog drugog šećera)
1 kašika arome vanile
200 ml tečne slatke pavlake

Potreban je još i kakao prah za posipanje po vrhu.

U vatrostalnu činiju (ili neki drugi kalup) poređati prvi red piškota i dobro ga natopiti neskafom sa ukusom ruma (mnogo brže nego svaku piškotu pojedinačno natapati; ja poređam sve i zalijem kašikama).

Potom u sredinu sručiti sav umućen fil.

Pokriti još jednim (drugim redom) piškota i opet ih zaliti neskafom uz pomoć kašike.

Po vrhu idu oko 2 kašičice manje (ili 1 kašika veća) kakao praha - uz pomoć cediljke za čaj posuti po vrhu kakao prah po piškotama.

Kolač ohladiti u frižideru.

Prijatno!





Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi