SNEŽNA TORTA – ne peče se
Skuvati fil
od sledećih sastojaka:
750 ml mleka
6 kašika
smeđeg šećera
1 kesica
vanil šećera
3 pudinga sa
ukusom slatke pavlake
Kuvano
smaći sa ringle i umešati u fil još 100 g bele čokolade i 125 g margarina.
Umutiti 100
ml tečne slatke pavlake i dodati u fil. Sve dobro izmutiti mikserom da se što
bolje ujednači.
U fil
dodati još i 25-30 g mlevenih lešnika (to je oko 3-4 supene kašike).
Potrebno je
oko 400-450 g turskog keksa petitbeurre (dvobojni keks sa čokoladnim punjenjem „simsek“).
Ređati 4
reda keksa i 3 reda fila ili dok se sve ne potroši, da bude lakše formirati
podlogu od 7x3 keksa. Svaki keks mora se natapati vrelim mlekom (ja imam bolji
sistem: poređam sve i polivam kašikom).
Zadnji red
keksa prekriti sa 200 ml umućene slatke pavlake i posuti preko kakao prah.
Ostaviti do sutradan u frižider da odmekavi.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар