понедељак, 7. октобар 2019.

SNEŽNA TORTA – ne peče se




Skuvati fil od sledećih sastojaka:

750 ml mleka
6 kašika smeđeg šećera
1 kesica vanil šećera
3 pudinga sa ukusom slatke pavlake

Kuvano smaći sa ringle i umešati u fil još 100 g bele čokolade i 125 g margarina.

Umutiti 100 ml tečne slatke pavlake i dodati u fil. Sve dobro izmutiti mikserom da se što bolje ujednači.

U fil dodati još i 25-30 g mlevenih lešnika (to je oko 3-4 supene kašike).

Potrebno je oko 400-450 g turskog keksa petitbeurre (dvobojni keks sa čokoladnim punjenjem „simsek“).

Ređati 4 reda keksa i 3 reda fila ili dok se sve ne potroši, da bude lakše formirati podlogu od 7x3 keksa. Svaki keks mora se natapati vrelim mlekom (ja imam bolji sistem: poređam sve i polivam kašikom).

Zadnji red keksa prekriti sa 200 ml umućene slatke pavlake i posuti preko kakao prah.

Ostaviti do sutradan u frižider da odmekavi.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар