петак, 29. новембар 2019.

DANILOVE BISERNE ŠTANGLICE





Brzo osmišljeno, jednostavno i ne peče se,  ali se malo kuva!

Potrebno je 400 g keksa petita.

Skuvati treba samo fil i odmah vrućim skuvanim filom filovati.

Pre filovanja, dakle, kuvamo super brzi fil od:

600 ml mleka
4 kašike smeđeg šećera
2 kesice pudinga (ukus slatka pavlaka)

U kuvano i vruće dodaje se 160 g margarina, brzo umuti mikserom  i odmah filovati.

U neku činiju ređati red keksa, red vrućeg fila i sve tako dok se ne potroši (4 reda keksa).

Vrh ili zadnji red keksa premaže se sa malo preostalog fila, pospe kakao prahom i to je to - gotovo!

Sutradan iseći na štanglice.

Prijatno! 

P.S. Recept nije preporučljiv parakuvaricama!


Нема коментара:

Постави коментар