KAPRI TORTA
Umutiti i ispeći koru na 180 stepeni od ovih
sastojaka:
6 belanaca
6 kašika smeđeg šećera
6 kašika speltinog brašna
½ kesice praška za pecivo
Pečenu vruću koricu odmah natopiti sa što više
hladnog mleka.
Skuvati voćni fil i odmah ga naneti preko korice:
Taj voćni fil kuva se od 3 kesice pudinga od jagode
razmućena u većoj šolji vode te dodati još 6 kašika smeđeg šećera, a na kraju i
300-400 g jagoda.
Preko ovog voćnog fila treba naneti žuti fil, a da
bi ga naneli treba da ga skuvate od:
6 žumanaca
500 ml mleka
6 kašika speltinog brašna
130 g smeđeg šećera (treba 200 g po receptu, no to
je preslatko, te smanjujem malo)
U kuvano dodati 250 g margarina i umutiti mikserom
da se lepo sjedini.
Preko žutog fila naneti glazuru od čokolade
(rastopiti 100 g čokolade i kockicu margarina).
Okolo i po vrhu dekorisati umućenim šlagom (igrajte se kolačarskim bojama - žuta, crvena, zelena i crna, sve dok ne dobijete umetničko delo; ja sam danas naparvila "Raspevanu jesen" za jedan rođendan 12).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар