петак, 1. новембар 2019.

KAPRI TORTA




Umutiti i ispeći koru na 180 stepeni od ovih sastojaka:

6 belanaca
6 kašika smeđeg šećera
6 kašika speltinog brašna
½ kesice praška za pecivo

Pečenu vruću koricu odmah natopiti sa što više hladnog mleka.

Skuvati voćni fil i odmah ga naneti preko korice:

Taj voćni fil kuva se od 3 kesice pudinga od jagode razmućena u većoj šolji vode te dodati još 6 kašika smeđeg šećera, a na kraju i 300-400 g jagoda.

Preko ovog voćnog fila treba naneti žuti fil, a da bi ga naneli treba da ga skuvate od:

6 žumanaca
500 ml mleka
6 kašika speltinog brašna
130 g smeđeg šećera (treba 200 g po receptu, no to je preslatko, te smanjujem malo)

U kuvano dodati 250 g margarina i umutiti mikserom da se lepo sjedini.

Preko žutog fila naneti glazuru od čokolade (rastopiti 100 g čokolade i kockicu margarina).





Okolo i po vrhu dekorisati umućenim šlagom (igrajte se kolačarskim bojama - žuta, crvena, zelena i crna, sve dok ne dobijete umetničko delo; ja sam danas naparvila "Raspevanu jesen" za jedan rođendan 12).




Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар