KORIOLANOVA TORTA
Zamesiti podlogu za tortu Šekspirovog junaka
Koriolana, od ovih sastojaka i rastanjiti je u obruč kome je izvađeno dno:
400 g mlevenog keksa petita
160 g otopljenog margarina
100-120 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
Preko podloge naneti fil, koji se skuva od:
500 ml mleka
5 kašika smeđeg šećera
1 puding sa ukusom slatke pavlake
1 kašika gustina
U skuvano i vruće umešati 100-120 g margarina i
dobro izmutiti mikserom.
Skuvati 2-3 šake očišćenih marela (višanja) sa 5
kašika smeđeg šećera i malo vode (ili soka od višanja - onaj koji se ocedi dok
se višnje isprskaju i odlede), te još ubaciti začine cimeta i mlevenog
karanfilića. Kad sve to bude prokuvano i omekavljeno, dodati 1 kašiku goveđeg
želatina, razmućenog u hladnoj vodi.
Hladno naneti preko fila.
Dekorisati sa umućenim šlagom (150 g šlaga u prahu
umutiti sa 300 ml hladne vode).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар