KORIOLANOVA TORTA




Zamesiti podlogu za tortu Šekspirovog junaka Koriolana, od ovih sastojaka i rastanjiti je u obruč kome je izvađeno dno:

400 g mlevenog keksa petita
160 g otopljenog margarina
100-120 ml sveže ceđenog soka od pomorandže

Preko podloge naneti fil, koji se skuva od:

500 ml mleka
5 kašika smeđeg šećera
1 puding sa ukusom slatke pavlake
1 kašika gustina

U skuvano i vruće umešati 100-120 g margarina i dobro izmutiti mikserom.

Skuvati 2-3 šake očišćenih marela (višanja) sa 5 kašika smeđeg šećera i malo vode (ili soka od višanja - onaj koji se ocedi dok se višnje isprskaju i odlede), te još ubaciti začine cimeta i mlevenog karanfilića. Kad sve to bude prokuvano i omekavljeno, dodati 1 kašiku goveđeg želatina, razmućenog u hladnoj vodi.

Hladno naneti preko fila.

Dekorisati sa umućenim šlagom (150 g šlaga u prahu umutiti sa 300 ml hladne vode).



Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi