среда, 13. новембар 2019.

KREMASTI KOLAČ SA UKUSOM POMORANDŽE





Ispeći na 200 stepeni koricu od:

3 jejeta
3 kašike smeđeg šećera
3 kašike speltinog brašna
½ kesice praška za pecivo

Ostaviti koricu u plehu pečenja da se prohladi, te za to vreme skuvati žuti fil od:

1 litar đusa (sok od pomorandže u tetra paku)
3 pudinga od vanile
1 kesica vanil šećera
5 kašika smeđeg šećera

Potrebno je 600g keksa petit-beurea i malo vrućeg mleka za natapanje keksa.

Preko korice naneti ½ fila, zatim poređati red natopljenog keksa, te opet preostalu polovinu fila razmazati i na kraju završiti sa još jednim redom natopljenog keksa.

Umuti 250 g šlaga u prahu u koji se dodaju 3-4 kašike kakao praha sa hladnom vodom te tim čokoladnim šlagom premazati kolač po vrhu i okončati dekoraciju.

Ohladiti kolač u frižideru.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар