KREMASTI KOLAČ SA UKUSOM POMORANDŽE
Ispeći na 200 stepeni koricu od:
3 jejeta
3 kašike smeđeg šećera
3 kašike speltinog brašna
½ kesice praška za pecivo
Ostaviti koricu u plehu pečenja da se prohladi, te
za to vreme skuvati žuti fil od:
1 litar đusa (sok od pomorandže u tetra paku)
3 pudinga od vanile
1 kesica vanil šećera
5 kašika smeđeg šećera
Potrebno je 600g keksa petit-beurea i malo vrućeg
mleka za natapanje keksa.
Preko korice naneti ½ fila, zatim poređati red
natopljenog keksa, te opet preostalu polovinu fila razmazati i na kraju
završiti sa još jednim redom natopljenog keksa.
Umuti 250 g šlaga u prahu u koji se dodaju 3-4
kašike kakao praha sa hladnom vodom te tim čokoladnim šlagom premazati kolač po
vrhu i okončati dekoraciju.
Ohladiti kolač u frižideru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар