TORTA SA JABUKAMA
Korica:
Otopiti 50
g margarina i dodati u 250 g mlevenog keksa i zamesiti uz dodatak još 100 ml
soka od jabuke (iz tetra paka). Ovu smesu rastanjiti u pleh kome se vadi dno i
ispeći na 175 stepeni oko 15 minuta.
Fil:
1 kg izrendanih
jabuka i 3 kašike smeđeg šećera izdinstati dok sav višak vode ne ispari, a
smesa ne postane dobro gusta – (gotovu smesu dobro ohladiti).
Za to vreme
umutiti 70 g šlaga u prahu sa 150 ml kisele vode, a kad se šlag umuti u njega
dodati 1 kesicu goveđeg želatina (ili 1 supena kašika; rastopiti u malo hladne
vode i pusti da nabubri), a zatim sve
blago izmešati.
U ohlađene
jabuke dodati ovaj umućen šlag sa želatinom i staviti fil preko kore.
Umutiti još
100 g šlaga u prahu sa 200 ml kisele vode te po vrhu dekorisati tortu.
Do sutradan
sve ohladiti u frižideru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар