четвртак, 21. новембар 2019.

TORTA SA JABUKAMA





Korica:

Otopiti 50 g margarina i dodati u 250 g mlevenog keksa i zamesiti uz dodatak još 100 ml soka od jabuke (iz tetra paka). Ovu smesu rastanjiti u pleh kome se vadi dno i ispeći na 175 stepeni oko 15 minuta.

Fil:

1 kg izrendanih jabuka i 3 kašike smeđeg šećera izdinstati dok sav višak vode ne ispari, a smesa ne postane dobro gusta – (gotovu smesu dobro ohladiti).

Za to vreme umutiti 70 g šlaga u prahu sa 150 ml kisele vode, a kad se šlag umuti u njega dodati 1 kesicu goveđeg želatina (ili 1 supena kašika; rastopiti u malo hladne vode i pusti da nabubri), a zatim sve blago izmešati.

U ohlađene jabuke dodati ovaj umućen šlag sa želatinom i staviti fil preko kore.

Umutiti još 100 g šlaga u prahu sa 200 ml kisele vode te po vrhu dekorisati tortu.



Do sutradan sve ohladiti u frižideru.

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар