KOKTEL „BALTIC VODKA“
Počinje sezona
osvežavajućih pića i koktela. Večeras počnimo sa koktelom, a pre nego počnemo koja reč o koktelima.
Bolji poznavaoci kažu da kokteli spadaju u pića koja se služe u manjim čašama,
pošto su jača i žešća, te ih stoga treba služiti u manjim dozama i količinama.
Recimo da „Baltik vodka“ nosi oznaku jakog alkoholnog pića og 40%. Kokteli se mogu
spravljati na više načina, a jedan od
njih bio bi kad sve promućkamo u šejkeru. Isto tako neki drugi kokteli mogu se
direktno spravljati u čaši u kojoj se služe, što je slučaj u našem večerašnjem
koktelu. Ako piće mešate sa ledom, onda uvek treba u čašu ubacivati čist led iz
zamrzivača. Ako u koktel treba staviti sveže ceđeni sok od limuna ili
pomorandže, što je u ovom koktelu reč, onda prvo u čašu sipati voćni sok, a pre
svih ostalih sastojaka. Čaša za kotel trebala bi da bude do nešto debljeg stakla. Trešnje, višnje (marele) i ostalo
voće ukoliko se ubacuje u čašu ili služi za dekoraciju, stavlja se neposredno
pre služenje. Ovu su tek neka mala pravila.
Za večerašnji „Baltic vodka“ koktel potrebno je najpre
iscediti sok od 2 pomorandže.
Isceđeni sok
sasuti u čašu, a potom u sve još dosuti čašicu 0,3 „Baltic vodke“.
Ubaciti 4
kockice leda.
Živeli!
Коментари
Постави коментар