POSNA TORTA SA KOKOSOM
Zamesiti u vanglici:
250 g mlevenih oraha
250 g griza
150 g smeđeg šećera (treba čak 250 g, no ja recept
umanjujem po pitanju šećera)
500 ml belog vina
4 kašike ulja (maslinovog)
1 kašika brašna (speltinog)
1 kašičica sode bikarbone
½ kašičice mlevenog morskog oraščića
Masu odmah izručiti u dublji pleh, obložen papirom,
te ostaviti da odstoji pola sata, a onda
ubaciti u zagrejanu rernu i ispeći na 180 stepeni, malo duže - dobro istištati,
jer je masa žitka.
Korica ostaje u plehu, dakle cela torta, te se seče
na štanglice.
Dolaze dva fila na koricu.
Prvo skuvati fil od pudinga (žuti):
600 ml heljdinog mleka (razmutiti 4-5 kašika praha
sa mlakom vodom)
2 kesice pudniga od vanile
4 kašike smeđeg šećera
U kuvano i vruće dodati komad margarina (150 g),
odmah izmutiti mikserom i preliti preko korice.
Skuvati drugi fil od kokosa (beli):
1 litar heljdinog mleka (razmutiti 8 kašika praha sa
1 litar mlake vode)
10 kašika gustina (čvrstina)
7 kašika smeđeg šećera
2 kesice vanil šećera
U kuvano i vruće dodati 250 g margarina i dobro izmutiti, a potom dodati 100 g kokosa i struganu koru
od 1 limuna.
Preliti preko žutog fila.
Po vrhu dekorisati kokosom.
Ohladiti i tek sutradan iseći na štanglice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар