уторак, 17. децембар 2019.

POSNA TORTA SA KOKOSOM






Zamesiti u vanglici:

250 g mlevenih oraha
250 g griza
150 g smeđeg šećera (treba čak 250 g, no ja recept umanjujem po pitanju šećera)
500 ml belog vina
4 kašike ulja (maslinovog)
1 kašika brašna (speltinog)
1 kašičica sode bikarbone
½ kašičice mlevenog morskog oraščića

Masu odmah izručiti u dublji pleh, obložen papirom, te ostaviti da odstoji pola sata,  a onda ubaciti u zagrejanu rernu i ispeći na 180 stepeni, malo duže - dobro istištati, jer je masa žitka.

Korica ostaje u plehu, dakle cela torta, te se seče na štanglice.

Dolaze dva fila na koricu.

Prvo skuvati fil od pudinga (žuti):

600 ml heljdinog mleka (razmutiti 4-5 kašika praha sa mlakom vodom)
2 kesice pudniga od vanile
4 kašike smeđeg šećera

U kuvano i vruće dodati komad margarina (150 g), odmah izmutiti mikserom i preliti preko korice.

Skuvati drugi fil od kokosa (beli):

1 litar heljdinog mleka (razmutiti 8 kašika praha sa 1 litar mlake vode)
10 kašika gustina (čvrstina)
7 kašika smeđeg šećera
2 kesice vanil šećera

U kuvano i vruće dodati 250 g margarina  i dobro izmutiti,  a potom dodati 100 g kokosa i struganu koru od 1 limuna.

Preliti preko žutog fila.

Po vrhu dekorisati kokosom.

Ohladiti i tek sutradan iseći na štanglice.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар