POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM
Skuvati fil od sledećih sastojaka:
900 ml soka od pomorandže (đus)
3 kesice pudinga od vanile
5 kašika smeđeg šećera
U kuvano i vruće dodati 250 g margarina.
Obavezno
vrućim filovati da torta bolje odmekavi.
Potrebne su za ovu tortu dve kecise medenog srca i
pakovaje keksa petita.
U vatrostalnu činiju poređati prvi red posnog keksa
petita i malo se može nakvasiti sokom od narandže po želji, mada ako se sve
nafiluje vrućim filom omekaviće provereno.
Preko prvog sloja keksa naneti 1/3 fila, a preko fila poređati medeno srce, i opet
trećinu fila, a zatim preklopiti još jednim redom keksa (drugi sloj) i na kraju
sručiti preko preostalu 1/3 fila.
Napraviti glazuru od čokolade:
100 g čokolade rastopiti sa kockicom margarina i
preliti po vrhu torte.
Do sutradan ohladiti u frižideru, a onda iseći na
štanglice ili željene oblike.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар