недеља, 15. децембар 2019.

POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM






Skuvati fil od sledećih sastojaka:

900 ml soka od pomorandže (đus)
3 kesice pudinga od vanile
5 kašika smeđeg šećera

U kuvano i vruće dodati 250 g margarina.

Obavezno vrućim filovati da torta bolje odmekavi.

Potrebne su za ovu tortu dve kecise medenog srca i pakovaje keksa petita.

U vatrostalnu činiju poređati prvi red posnog keksa petita i malo se može nakvasiti sokom od narandže po želji, mada ako se sve nafiluje vrućim filom omekaviće provereno.

Preko prvog sloja keksa naneti 1/3 fila,  a preko fila poređati medeno srce, i opet trećinu fila, a zatim preklopiti još jednim redom keksa (drugi sloj) i na kraju sručiti preko preostalu 1/3 fila.

Napraviti glazuru od čokolade:

100 g čokolade rastopiti sa kockicom margarina i preliti po vrhu torte.

Do sutradan ohladiti u frižideru, a onda iseći na štanglice ili željene oblike.



Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар