среда, 11. децембар 2019.

ŠVARCVALD TORTA – druga verzija





Umutiti sledeću masu, razliti u najveći pleh od rerne (obložen papirom), ispeći na 190 stepeni i hladno iseći na 3 jednake šnite:

6 jaja (prvo belanca+šećer, a onda i žumanca)
6 kašika smeđeg šećera
4 kašike speltinog brašna
2 kašike kakao praha

Fil:

Umutiti 2 čaše kisele pavlake sa 5 kašika smeđeg šećera, pa u to dodati polovinu umućenog šlaga (umutiti posebno 200 g šlaga u prahu).

Skuvati marele (višnje) sa 5 kašika smeđeg šećera na malo vode,  a na kraju umešati 1 kašiku razmućenog želatina.

Uzeti od kuvanih višanja malo soka dok je vruć i nije se stegao te natopiti svaku od 3 šnite (korice).

Ostatak višanja dobro ohladiti pre nanošenja na tortu.

Filovati i ređati ovako:

Prva korica, fil (umućeni šlag i pavlaka), polovina skuvanih višanja.

Druga korica, fil, ostatak višanja.

Preklopiti trećom koricom, okolo sa svih strana i po vrhu izmazati ostakom fila, a onda od one polovine umućenog šlaga ukrasiti i izmazati tortu još po želji sa svih uglova i strana.

Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар