ŠVARCVALD TORTA – druga verzija
Umutiti sledeću masu, razliti u najveći pleh od
rerne (obložen papirom), ispeći na 190 stepeni i hladno iseći na 3 jednake
šnite:
6 jaja (prvo belanca+šećer, a onda i žumanca)
6 kašika smeđeg šećera
4 kašike speltinog brašna
2 kašike kakao praha
Fil:
Umutiti 2 čaše kisele pavlake sa 5 kašika smeđeg
šećera, pa u to dodati polovinu umućenog šlaga (umutiti posebno 200 g šlaga u
prahu).
Skuvati marele (višnje) sa 5 kašika smeđeg šećera na
malo vode, a na kraju umešati 1 kašiku
razmućenog želatina.
Uzeti od kuvanih višanja malo soka dok je vruć i
nije se stegao te natopiti svaku od 3 šnite (korice).
Ostatak višanja dobro ohladiti pre nanošenja na
tortu.
Filovati i ređati ovako:
Prva korica, fil (umućeni šlag i pavlaka), polovina
skuvanih višanja.
Druga korica, fil, ostatak višanja.
Preklopiti trećom koricom, okolo sa svih strana i po
vrhu izmazati ostakom fila, a onda od one polovine umućenog šlaga ukrasiti i
izmazati tortu još po želji sa svih uglova i strana.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар