ZAPEČENE TIKVICE




Tri tikvice oguliti te iseći uzduž na tanje šnite ili kriške.

Poređati u pleh obložen kolačarskim papirom.

Posuti sledećim začinima:

himalajska roze so
origano
mleveni crni biber
aleva paprika slatka

Sve posuti sa  2 kašike ulja od koštica grožđa.

Zapeći na 200 stepeni  u rerni dok ne porumeni.

Odlična i brza ideja, a kao fantastičan prilog uz ćureće meso.



Dakle, ovo je samo jedna varijanta začinjenih zapečenih tikvica, a možete se beskonačno igrati na bezbroj različitih načina  i začinskih varijacija, kombinacija, permutacija, itd...

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi